dinsdag 12 oktober 2010

En avond vol gorilla's in drie televisieprogramma's

Jane Goodall met speel-
goeddier uit de categorie
voor welke zij zich inzet
Drie films achtereen 
Drie internationale bekendheden laten in evenzovele televisie-uitzendingen zien hoe belangrijk het zoogdier gorilla is, ook en vooral in het kader van de ontwikkeling van met uitsterven bedreigde diersoorten. 
Tussen 22:00 uur en middernacht presenteert BBC Four-tv twee programma's van elk een uur uit. Een Duitse documentaire die tussen 23:30 uur en middernacht te zien is, beconcurreert de laatste helft van de tweede van die twee BBC-uitzendingen, tussen 23:30 uur en middernacht.

Jane Goodall, David Attenborough en Hannes Jaenicke
De vermaarde biologe,
 en in een periode van vier decennia van lieverlee tot gorilla-deskundige geavanceerde, Jane Goodall (geboren 1934) heeft zich intensief om deze diersoort heeft bekommerd en hun sociale leven in het algemeen alsmede hun familiale gedragingen in het bijzonder— Jane Goodall  wordt aan het kijkerspubliek voorgesteld in een documentaire die tussen 22:00 uur en 23:00 uur door BBC Four wordt uitgezonden onder de titel Jane Goodall: Beauty and the Beasts.

Hannes Jaenicke (geboren
1960). Foto uit 2009.
Direct in aansluiting wordt de documenaire Gorillas revisited with Sir David Attenborough  uitgezonden, over de berggorilla's in Roeanda.
Het tweede Duitse, publieke televisienet ZDF presenteert terzelfder tijd — gedurende het laatste halfuur van de dag — een derde documentaire van die dag over deze dieren: Hannes Jaenicke: Im Einsatz für Gorillas. Deze Duitse filmacteur, bekend tot in Hollywood, zet zich op meerdere terreinen in voor de bescherming van ons milieu.

Geen opmerkingen: