dinsdag 10 maart 2009

Arte-televisie met thema-avond Een betere wereld

Globalisering, de gevolgen ervan en eventuele oplossingen
Op dinsdag 10 maart — tussen 22:34 uur en 00:35 uur in de nacht op woensdag 11 maart — presenteert de Frans-Duitse cultuurzender Arte-televisie een thema-avond over Een betere wereld. Daarin geeft de econoom Joseph Stiglitz (geboren 1943) zijn visie op het fenomeen globalisering. Het is bekend dat deze man zo zijn bedenkingen tegen deze ontwikkeling heeft. Joseph Stiglitz is niet alleen één van de bekendste economen ter wereld; hij is tevens de verdienstelijke auteur van een aantal boeken waarvan de inhoud voor een breed lezerspubliek begrijpelijk is.
Deze thema-avond bestaat uit twee onderdelen. Tussen 22:35 en 00:00 uur wordt eerst een documentaire uitgezonden waarin Joseph Stiglitz een aantal mogelijke oplossingen presenteert voor de problemen die zijn ontstaan als gevolg van de globalisering. En dat die bepaald niet gering zijn, zal intussen voor steeds weer grotere groepen van de wereldbevolking niet alleen duidelijk geworden zijn, velen van hen voelen deze inmiddels aan den lijve en nog zeer velen zullen in de komende periode daarmee alsnog worden geconfronteerd.
Om middernacht volgt dan, ter afsluiting van de thema-avond, een interview met deze heldere geest, die in 2001 werd onderscheiden met de Nobelprijs voor Economie.

Geen opmerkingen: