maandag 16 januari 2012

Het gedonder over Mein Kampf begint weer eens

Het is weer zover: het gezeur over Hitlers abjecte vuilnis-geschrift Mein Kampf begint weer. Nu zijn er in Duitsland teksten uit dat verboden boek opnieuw gepubliceerd. Maar het is nu precies het verbod dat zo zwakzinnig is, ook en vooral omdat het boek in kwestie het minst erge van die extreem weerzinwekkende geschriften is welke die incarnatie van het ergst denkbare geestelijke defect, Dolle Dolfje hoogst dezelve, heeft geproduceerd, en al het andere dat uit dat zwaar benevelde brein aan teksten is ontsproten, mocht wel worden uitgegeven.
In de bibliotheek in kwestie is dan ook bewust ruimte opengelaten om te laten zien dat Mein Kampf er ontbreekt.
Dergelijke symboliek is een totaal nodeloos en nutteloos. En er is maar een manier om te voorkomen dat deze zinloze discussie keer op keer opnieuw losbarst: een historisch verantwoorde, en zeer nauwgezet geannoteerde editie op de markt brengen.
En vlug een beetje!

Het argument ja maar, die neo-nazi's, snijdt geen hout, helemaal niet in een land dat de laatste decennia schromelijk heeft gefaald in het bestrijden van dergelijke uitwassen, simpelweg omdat elke regering aldaar op het bruin-zwarte rechteroog stekeblind was.
Het argument van bruine vergiftiging van de rechterlijke macht en de daaraan verbonden instituten kan ook niet meer aan de orde zijn, omdat al die oud-nazi's uit de tijd van de bruin gekleurde en dito riekende beestmensen of dood of reeds totaal lamlendig zijn. En dat is maar goed ook.

Geen opmerkingen: