maandag 17 augustus 2009

Documentaire over omgevallen godheid op Canvas

Kerstenende kwijlbabbels
Mocht u tot diegenen behoren, die zich ook zo intens verbazen — tot verbijstering toe — over de volmaakte idiotie die heerst binnen de Verenigde Staten binnen en rondom de groeperingen die zich laten inpalmen en inpakken door evangeliserende kakelkoppen, die niets anders doen dan bijbelteksten in een eigen versie over de mensen uit te strooien en daarbij hun voordeel doen, neemt u dan de moeite om hedenavond te kijken naar het programma Terzake op het tweede, Nederlandstalige, Belgische televisienet CANVAS. Als het niet reeds is gebeurd, zullen velen van u de schellen van de ogen vallen, als zij zelf (kunnen) zien dat het één grote commerciële bedoening is die hele rechtsgezinde, niets ontziende 'christenen', welke een politieke agenda hebben en absoluut niet minder gevaarlijk zijn voor een vrije samenleving dan fundamentalistische moslims en dito joden, negers en homoseksuelen.

Documentaire uit 2005
In 2005 heeft de befaamde documentairemaakster Alexandra Pelosi zo'n fanatieke, op golven van onbedaarlijke gekte zwevende kletskous Ted Haggard (*1956), geportretteerd. Hij had in een inmiddels vervlogen tijdperk de zogeheten New Life Church gesticht en was daarmee redelijk tot zeer succesvol. In 2005 waren er dagelijks dertig miljoen Amerikanen die aan zijn lippen hingen en hem, al dan niet met die opzet, de status van een god hadden verleend. "Geen naïever volk dan Amerikanen," zei zo menigeen na de Vietnam-oorlog toen plots bleek dat zo velen helemaal niet wisten waar ze al die tijd zo vóór waren geweest , en zo is het met Yanks — in tegenstelling tot Amerikanen die wel kunnen denken — op vele fronten.
In Terzake zult u getuige kunnen worden van het feit dat ook Ted Haggard niets goddelijks heeft en een net zo'n grote huichelaar was toen hij predikte tegen alles wat god verboden heeft, maar waarvan echter nog nooit iemand een geloofwaardig getuigenis heeft kunnen afleggen. Onzinnig geblaat, derhalve. Na de val van zijn voetstuk heeft Alexandra Pelosi deze Ted Haggard opnieuw bezocht.
En steeds opnieuw is gebleken dat streng veroordelende evangelisten — die de moraal van George W. Bush steunden, en derhalve niet kunnen deugen, omdat nergens in de bijbel een tekst te vinden is die zegt dat men leugenaars, lasteraars, oorlogsmisdadigers en anderszins fraudeleuze afgezanten van het Beest uit de Afgrond moet steunen — zelf niet kunnen voldoen aan de eigen voorwaarden voor een enigermate christelijk bestaan.

Een volstrekt andere wereld
Voor ons Europeanen is het een zo compleet andere wereld van fiction zonder enige science, dat wij in Nederland het hebben mogen meemaken dat zelfs een Evangelische Omroep-functionaris — die werkelijk elke gelegenheid aangreep om iets van kerstening te bedrijven — meldde dat hij de wijze van in de VS optredende televisiedominees toch niet in ons land als een gerede optie zag. Moeten we zulke dwazen dan toch nog importeren naar Europa? Alsof daar niet reeds meer dan overmatig veel raaskallende roofridders rondzwalken, waarvan een enkeling zelfs is opgeklommen tot maffiose regeringsleider.
Moge zelfs de niet bestaande Christen-, Joden-, Negers-, Invaliden- en Homo-God, de Duivel, Karl Marx, alsmede twaalfhonderdenacht postduiven en nog meer watervlooien consumerende sijsjeslijmers, mij en alle andere fatsoenlijke burgers zonder die uitzinnig ridicule vooroordelen over een Hemelse Vader en een Helse Bokkenpoot — en nog veel meer van die baarlijke nonsens — ervoor behoeden.
Kijkt u daarom en huivert u over zoveel extremisme.

Geen opmerkingen: