maandag 16 augustus 2010

Gevangen in de jungle: Ingrid Betancourt

Haar eigen verhaal
Het eerste Duitse publieke televisienet ARD/Das Erste zendt op dinsdag 17 augustus vanaf 22:45 uur tot 00:25 uur in de nacht op woensdag 18 augustus de actuele documentaire Gefangen im Jungle — Die Entführung der Ingrid Betancourt.
In die film vertelt de indertijd ontvoerde Ingrid, die sedert enige tijd weer vrij leeft, over wat ze gedurende die zes jaar van haar gevangenschap zoal heeft beleefd: aan den lijve ondervonden en geobserveerd.

Wereldnieuws
Hoewel de protagoniste van het verhaal met grote regelmaat wereldnieuws is geweest tijdens haar periode in gevangenschap, zal er toch nog wel heel wat te vertellen zijn dat niet in kranten heeft gestaan of via radio- en/of televisiejournaals is bekendgemaakt. Nu zal het verhaal, zij het subjectief, in de juiste volgorde met de voor de hoofdpersoon juiste accenten worden verteld. De film duurt zo'n honderd minuten en daarin zal de oorsprong van de plotselinge ontvoering zeker aan de orde komen, want — wat bijna niemand meer weet, vooral doordat de nadruk in gevangenschap is komen te liggen op de respectieve actualiteit en niet op die omstandigheden welke de communistische guerillabweging FARC aanleiding hebben gegeven tot de ontvoering, Ingrid Betancout was kandidate voor het presidentschap van Colombia, en zij zocht nu juist de dialoog met de Farc.

Geen opmerkingen: