dinsdag 11 november 2008

Dossier Johnny B. en de branden in 't Zandt, 2007 — Special van TV Noord op zaterdag 15 november

Het proces begint
Twee jaar geleden nog was het Groningse dorp 't Zandt bij meer dan negenennegentig procent van de bevolking van ons land geen begrip, maar toen de pyromaan daar enkele keren fors had toegeslagen en de bevoegde instanties op geen enkele manier achter de indentiteit van de dader konden komen en er daarom grover geschut, waaronder het leger met nachtkijkers en enkele geheim gehouden methoden is ingezet, meent de politie de dader te hebben gevangen in de persoon van een bewoner van de plaats waar het allemaal is gebeurd.


Enige tijd stond het dorp in hjet middelpunt van, zeg maar gerust, wereldwijde belangstelling, een drukte waar men in een gemeenschap die wed gekenmerkt door serene rust, bepaald niet gelukkig mee was.
Aanstaande zaterdag, direct na het Journaal in Groningen Vandaag, zal door TV Noord een special worden uitgezonden, waarin opening van zaken zal worden gegeven over het dossier Johnny B. Het betreft een politiedossier waarop TV Noord de hand heeft weten te leggen. Presentator van de special is Peter Steinfort.
Dit is voornamelijk in verband met het proces dat op maandag 17 november zal beginnen tegen de — nog steeds vermeende — dader, die consequent elke vorm van betrokkenheid blijft ontkennen.

Geen opmerkingen: